Ny människa

I onsdags var jag & hämtade mina nya brillor, väldigt nöjd faktiskt. Är lite jobbigt att vänja sig vid dom breda skalmarna men det kommer väl. I fredags var jag till frissan & klippte mig & så blev jag brunett, ombyte förnöjer. Idag var jag med Ullis till Hälla. Vi gick på IKEA, Hälla shopping, Toys r us, Plantagen m.m. Blev lite inhandlat inför julen. Robban köpte en ny kamera åt oss idag, Canon EOS 450 D, ska bli kul att kunna ta lite sjyssta bilder. Först måste jag & kameran bli kompisar så man förstår sig på alla funktioner. 1:a adventsstädningen började jag med igår, är fortfarande inte klar. Tar det sista imorgon, är så mysigt att få göra julfint hemma. Gonzo är sitt gamla jag igen, sååå skönt. Men vi tar det lugnt med honom nu i början. Han har stenkoll på mig, vill väl inte bli bortlämnad igen. Lilla mattegrisen!!!



Äntligen hemma!

Nu har Gonzo fått komma hem. Känns som om han har varit borta i evigheter. Han gav oss ett av sina berömda flin, var så skönt att se. My dog is back!!!  Fick recept på 3 mediciner & en betydligt lättare plånbok. Det är bara att lätta på lädret när ens "barn" är sjuka. Just nu ligger han & sover, inte riktigt full fart än men det kommer väl. Blir inget Stora Sthlm för oss, huvudsaken är ju att Gonzo blir bra, åker dit & tittar & är moraliskt stöd till Sussi & Ullis. Pratade med Sari idag, Leo hade slagit i huvudet i byrån som står i hallen igår kväll så blodet bokstavligen sprutade. Fick åka & limma ihop det, är ingen större fara med honom, han härjar på som vanligt. Nu får det vara bra med elände för ett tag. Vill passa på att tacka för allt stöd jag har fått genom telefonsamtal & sms. Ullis, tack för pizza, chokladbiskvi & trevligt sällskap, den dagen som Gonzo blev inlagd. Tusen tack allihop!!! Guld värt ska ni bara veta, massor med kramar!!!



Lunginflammation

Gonzo, min lilla plutt, har åkt på lunginflammation. Vaknade imorse att han kräktes, trodde det var för att han fick medicin mot noskvalster igår, ack så fel jag hade. Han blev bara sämre & sämre, tempade honom, visade på 41,7. Kom även ut gulgrönt snor ur näsan.  Ilfart till Djurdoktorn i Västerås. Dom satte dropp med antibiotika & skulle ta en massa prover & röntga, skulle få hämta honom på eftermiddagen. Fick ett samtal att dom tyckte han skulle vidare till Strömsholm & bli inlagd över natten. Dom hade fått ner febern men han var fortfarande för dålig för att få komma hem. Hämtade Gonzo & åkte dit, vi fick vänta ca 3 timmar på att veterinären kom & tittade på honom, konstaterade att det var lunginflammation & gick, tog typ 2 minuter. Var ganska sne! Så nu är han inlagd & får förhoppningsvis komma hem imorgon. Saknar honom!!!




Händelserik vecka

Här är hundarna ute på gården, vem ska springa först?

I torsdags var vi i kohagen, är så mysigt nu när snön har kommit.

Springa runt stenen var kul.

Azlan i full fart.

Goliat & Gonzo. Gonzos öron ser så roliga ut.

Mina fina pojkar.
I fredags åkte jag & Cilla till min syster Sari i Trollhättan. Det var ganska mycket trafik & halt på vägarna. Saris hund Raffa höll på att gå av på mitten när hon såg att det var jag som kom. Det bjöds på lasagne som kvällsmat, inte helt fel. Efter maten färgade jag Mikaelas (Saris dotter) hår. Hasselnötsbrun tror jag det var. Kollade lite på Idol, sen var det natti natti. På lördagen gick vi upp 04.00, skulle till Ullared & shoppa loss. Vi ville vara där när det öppnade & det öppnade 07.00. Gick en vända där inne & fyllde kundvagnen, sen var det dags för lunch. Vi tog en varsin fläskfiléplanka, mumsfillibabba!!! In på Gekås & ha kundvagnrally igen. Inte så svårt att fylla den på omgång 2 heller;). Kan säga att vi hade fullsmockad bil, man blir lite av en expert på att packa när man är i Ullared. Var bara påbörja vägen hem till syrran. Ingen var ju direkt sugen på att ställa sig & laga mat så det blev pizza. Jag var helt slut, slocknade på soffan så det var ju bara att gå & lägga sig. Igår så åkte vi hem men jag hann med att färga syrrans hår blont, Cilla torterade mig med att plocka mina buskage till ögonbryn & så åt vi lunch så vi skulle stå oss hela vägen. Lite färdsnask hade vi givetvis. Jag hade i allafall 3 glada hundar när jag kom hem. Azlan hoppade upp & knockade mig på näsan, gjorde ganska ont. Var nog saknad av dom andra 3 boysen också;).

Raffa

Leo( Saris minsta grabb )



SHK 081115

Igår var jag & Gonzo på utställning som SHK (Svenska Hundklubben) anordnade i Surastallet. Ullis, Hugo, Sussi & Boris var också med.
Först ut var Ullis & Hugo.

1:a, Lovande (samma som Hp) En sak som var kul i Hugos kritik och det ända jag kommer ihåg var att han hade korrekta testiklar;).

I SHK kallar dom Pinscher fortfarande för Mellanpinscher.
Valpklass 6-9 mån
Domare: Anita Bruun
Kritik: Mkt god typ, välskuret huvud, bett ua, välutvecklad kropp för åldern, glänsande päls, knutna tassar, rör sig med gott steg, tillgänglig.
1:a, Lovande (Hp)

Boris blev BIR med jättebra kritik. BIG 1 blev han också. Grattis!!!
I valpshowen, valpklass & junior kunde flera av samma ras hamna i finalen. det var lite skumt för man är inte van vid det. Tyckte det blev lite rörigt. Både Hugo och Gonzo blev oplacerade i finalen, dom var snyggast i allafall.



Sälunge

Gonzo har en öronsnibb som är trasig så vi fick åka till veterinären så hon kunde titta på det. Fick ett medel som vi ska badda på 2ggr/dag i 5 dagar. Fick komma på något så att han inte ska skaka på huvudet, för då går såret upp. Så här snygg blev han;).

Som en liten sälunge. Min kompis Anna tyckte han såg ut som en påskkärring & det har hon ju faktiskt lite rätt i.

Lilla plutten!



"Sättern"

Jag och hundarna gick runt "Sättern" på förmiddagen. Tog lite kort.





Sussi ringde till mig och talade om att Loke har åkt på kennelhosta. Hoppas att det går över fort på lillplutten. Snart törs jag inte ta ut mina hundar. Vill varken att dom ska få noskvalster eller kennelhosta, inget annat heller för den delen. Nu ska jag ge mig ut i skitvädret och åka ner till jobbet, bläk har ingen lust.



Enköping 080911

Idag åkte jag & Ullis till Enköping (Mårtensutställningen). Gonzo var enda hunden som var med för Hugo har tyvärr åkt på noskvalster. Tur att dom inte har träffats på ett tag för det smittar tydligen ganska bra. Men han hinner ju i allafall bli bra till nästa helg. Dagens utställning var bara för valpar, med indelning 4-6 mån, 6-9 mån & 9-12 mån. Det skulle vara en pinscherhane 4-6 mån före oss men dom var inte där så vi fick börja. Gonzo fick Hp. Nästa var en hane 9-12 mån, Frozzie´s Chiwaz som också fick Hp. Vi fick stå mot varandra för att få fram bästa hanen & det blev Gonzo. En tik 4-6 mån ställde härnäst, Quebec´s Disco Donna, & fick Hp, så vi tävlade om BIR & BIM. Gonzo blev BIR!

Domare: Sara Nordin
Kritik: Maskulin hane med snygga proportioner, mkt bra huvud & uttryck, bra hals & skuldra, rak överarm, välvinklat bakställ, välkroppad för åldern, rör sig med tillräckligt steg, trevligt temperament.
Hp, BH 1, BIR

När det var dags för final var vi 21 hundar i grupp 2. Nu fick vi en annan domare som heter Annemarie Thomassen. Vi blev inte placerade.

Som vanligt en mörk bild, var i ett ridhus.
Tack Ullis att du åkte med fast du inte kunde ställa Hugo. Alltid ett moraliskt stöd & trevligt sällskap!!!



Halloween kalas

Pojkarna ska på Halloween kalas hos Pontus & Tova (Sussis barn) imorgon. Så vi åkte in till stan åkte köpte utklädningskläder. Ville ha något som är passande till deras ålder, så det blev en vändbar dräkt så dom kan välja att vara Spindelmannen eller Stålmannen, mycket praktiskt.

Elliott ville vara Stålmannen & Albin ville vara Spindelmannen. Undrar om Albin ser så mycket;).

En flygande Elliott.

Nu får alla bovar se upp för Albin.



Jag & Boysen

Efter jobbet tog jag med dom 4 benta grabbarna till Kohagen, ville komma ut på en gång för solen visade sig för en gångs skull.

Gonzo & Azlan i full fart.

Azlan älskar att springa.

Mattes prins!

Jag kommer matte!!!

Goliat, min gammelskrutt.

Azlan är så vacker att se på.

Lite naturbilder.

Perfekt ställe att ha hundarna lösa på.

SOLEN!!!




Sorry!

Kom på att jag tackade aldrig Ida & Mikaela i mitt senaste inlägg. Dom satt ju barnvakt eftersom Robban jobbade, så att jag kunde åka iväg på min lilla hundhelg. Tusen tack tjejer!!! Ida, hoppas skorna blev bra. Massor med kramar!!!



Pinscherträff på Musön 1/11-08

Idag åkte vi iväg för att ha en liten träff på Musön. Har bara hört talas om det så det skulle bli kul att få vara med. Man åker över på en flotte till en ö, vi var själva där ute.

Här är jag & Gonzo på väg ut till ön.

Milton

Gonzo ser lite dum ut på den här bilden men ganska söt ändå.

2 röda tikar. Texi & Oya.

Milton spanar efter något, förmodligen Nova för han var överallt där hon var.

Gonzo sprang omkull Pia. Han tyckte det var kul undrar om Pia höll med.

Gonzo

Vi var ett par stycken.

Pia=Godistant

En hel hög med pinschrar.

Gonzo flörtar lite. Tror det är Oya.

Gonzo

Gonzo har som vanligt raceröron efter en stund.

Dags att dra sig hemåt.

Pia & Vegas ville gärna åka själva.

Det här är Athena. En felfärgad pinscher, i allafall i Sverige men tror den är godkänd i USA. Tyckte hon såg häftig ut, väldigt annorlunda.

Vegas

Eroz

Milton
Elli, Nova & Zeta var också med men fick inte någon bra bild på dom.
Efter träffen åkte vi tillbaka till Annika & tog lite kaffe & macka. Sen var det bara att ta sig till tåget & påbörja färden hem.

Gonzo på tåget.
Vill passa på att tacka Annika för att hon lånade ut lägenheten till oss och givetvis till alla dom andra tjejerna också. Tack för en supertrevlig helg!!!
När vi väl kom hem var jag helt slut så det blev en tidig kväll den här dagen med.



Utställning Växjö 31/10-08

Idag började jag & Gonzo, Pia & Vegas & Nova, Emma & Milton dagen med en morgon promenad.

Vegas

Gonzo, Milton, Nova & Vegas.
Vi åt en välbehövlig frukost med nybakat bröd, Annika bor mitt ovanför en konsumbutik, smidigt. Sen bar det iväg till utställningen. Hittade på bra platser vid ringen sen var det bara att sätta sig och vänta.

Vegas la sig och sov direkt.

Zeta

Nova, som tyvärr inte skulle ställas för Pia hade glömt att anmäla henne;).

Milton

Det var bara Gonzo & Milton i valpklassen.

Emma R ställde upp Milton jättebra. Bilden är lite mörk.

Jag & Gonzo
Valpklass 6-9 mån
Domare: Karl-Erik Johansson
Kritik: Mkt vackert huvud, borde bära öronen bättre, mörka ögon, bra stopmarkering, bra bett, bra hals och rygg, men ngt sluttande kors, tillr bröstkorg, knappa vinklar fram bra bak, rör sig ok, bra färg.
1:a, Hp, BIR
Emma & Milton blev tyvärr utan Hp men jag tycker dom var värda det.

Emma & Eroz. Han vann sin klass med ck.


Sen skulle det göras upp om vem som skulle bli bästa hanen.

Eroz blev 2:a bästa hanen.

Lite rastning innan valpfinalen.
Dom hade ju bara hundar ur grupp 2 & 3 idag, så dom slog ihop båda grupperna till valpfinalen vilket gjorde mig lite besviken. Domaren hade noll intresse i Gonzo gick förbi utan ens en blick så vi fick nöja oss med BIR:et idag men jag är nöjd.

Gonzo är sååååå snygg!!!

Gonzo & Nova slappar efter en hård utställningsdag.
På kvällen var vi 6 brudar & 6 pinschrar i Annikas 2:a. Brudarna var jag, Annika, Anna, Emma R, Pia & Emma. Pinschrarna var Gonzo, Milton, Vegas, Nova, Zeta & Elli. Vi käkade lite mat, gick sista promenaden med hundarna sen var det bara sängen som gällde. Man var mer död än levande.




Tågresa till Växjö 30/10-08

Idag åkte jag och Gonzo till Växjö med tåg. Första gången som han åkte tåg men det var inga problem. Matte klantade till det däremot när vi skulle på X2000, hoppade givetvis på fel vagn, fick vänta till nästa anhalt och kliva av och in i rätt vagn. Mycket förseningar var det också. Suck! 1 timme senare än beräknat kom vi fram och möttes upp av Pia(Gonzos uppfödare). Åkte hem till Annika som är fodervärd till Gonzos syster Nova och så har hon en äldre pinschertik som heter Zeta. Emma som har Gonzos brorsa Milton var också på plats. Pia hade med sig Vegas, Gonzos mamma.

Annika, Gonzo, Nova & Zeta.
Emma som har Gonzos pappa Eroz var också där, när vi kom fick vi en jättegod tonfisksallad och vitlöksbröd. Mums efter en lång resdag. Vi satt uppe och pratade till typ 01.00, sen var det natti natti för alla var trötta. Emma gick hem för hon bor ju i Växjö. Annika bodde hos hennes väninna Anna som bor i samma hus. Jag och Emma R sov i dubbelsängen i sovrummet & Pia sov på soffan i vardagsrummet. Zzzzzzzzzzzzzzzzz!!!