Benätartävling

Goliat & Gonzo kollar vem som är bäst på att tugga ben.



Träning

Har varit på brukshundklubben och tränat med Gonzo idag, gick bra. Egentligen skulle jag ha jobbat till 23.00 men hundidiot som man är så tog jag ledigt från kl 18.00. Det gäller att prioritera. Jag har alltid hamnat i bra grupper med trevligt folk som kan sitta och prata om diverse problem man har och ge tips. Bra kursledare är det också. Vi får väl se vad jag ska rikta in mig på härnäst med Gonzo. Tävlingslydnad kanske? Den som lever får se som man brukar säga.



Parning

Idag fick jag chansen att vara med och se en parning. Åkte hem till min kompis Anna för hon skulle låna ut en av sina hanar. Tiken hade lite vilda protester först men sen ställde hon upp sig. Precis som med kvinnfolk över lag, man kan ju inte släppa till direkt och vara slampaktig;). Måste ju få vara lite snuskig och säga att en sån liten hund kunde få så stor snorre, jösses amalia! Dom satt inte fast så värst länge och allting verkade gå bra. Nu är man en erfarenhet rikare. Tack Anna för att jag fick vara med.



Flinaren


Bild på Gonzo när han flinar, ser riktigt grym ut. Tycker han är helmysig när han flinar upp sig.

Azlan, min pudding!

Goliat, min söta gammelman.



Lindesberg 080927

Jaha, då var vi brudar "on the road again". Det var jag , Sussi och Ullis. Resan började ju bra, packade in allt i bilen och färden kunde börja. En bit utanför Sura tittade jag ner på mina fötter och insåg att jag fortfarande hade mina Foppatofflor på mig. Fick vända så jag fick på mig mina tennisskor. Vägbeskrivningen var väl lite sisådär men vi kom fram till slut. När jag väl köpte programmet såg jag att det var flera Pinschrar med. Valpklass 6-9 hanar 4st, Valpklass 4-6 mån tikar 1 st, Valpklass 6-9 tikar 2 st och Öppenklass tikar 1 st. Hittills när jag har åkt har det varit max 3 st, så det var kul.

Först ut var Boris. Han fick 1:a, Hp, BIR och blev BIG 3. Grattis!!!

Sen var det Hugos tur. Han fick 1:a, Hp, BIR och blev BIG 2. Grattis till er också!!!

Han är som en nallebjörn.

Sen var det min och Gonzos tur. Vi var som sagt 4 hanar, kul med lite konkurrens för omväxlings skull. Han skötte sig bra i ringen tycker jag i allafall. Fick beröm av domaren att han var tillgänglig och det är alltid roligt att få höra. Lite lustigt var det ju att dom andra var röda. Vi stog ut i mängden;). Vi blev 2:a och det förstog jag, för hanen som blev 1:a rörde sig mer självsäkert. Hanarna som blev 3:a och 4:a blev utan Hp, anledningen hörde jag inte. Vilken som blev BIR vet jag inte heller för vi ställde i 3 olika ringar som man gick emellan som en galning för att kunna ta lite bilder.

Valpklass 6-9 mån
Domare: Karin Ögren
Kritik: 7 mån hanvalp, bra huvud, mörka ögon, saxbett, raka fina framben, tillr vinkl runt om, tillr br korg för åldern, vacker päls och färg, trevl temp, rör sig bra.
1:a, Hp, Placering 2

Sist ut var Brage, han fick 1:a och Hp

Han blev utslagen av tiken och dom tilldelade tydligen inte BIM, varför vet jag inte. Det är ju så olika. Vi var nöjda och glada över dagens resultat och både hundar och mattar var ganska trötta på färden hem.



Vilken härlig dag

Efter jobbet tog jag en riktig långpromenad i solen med hundarna, mötte upp min kompis Lena, så hon gick också med. Nu på kvällen tog jag och "mommo" (min mamma) med kidsen på cirkus, dom har aldrig varit på det förut. Började lite tråkigt för det var en människa som var utklädd till nallebjörn som smög upp bakom Albin (min äldsta grabb) och han blev ju livrädd, grinade och skulle hem. Lyckades lugna ner honom så vi kunde gå in i cirkustältet sen tyckte han det var roligt och spännande. Elliott också naturligtvis. Nu ska jag gå och ta en kvällsmacka med min kära sammanboende, ska tillägga att han är ganska blå där han slog i, efter gårdagens moppetur;). Han har fått ett nytt namn på jobbet, Roadkill Robban. Tiihii!!!



Oh my god!

Imorse kom min sambo hem efter nattskiftet och vi skulle göra skiftbyte hemma för jag skulle jobba förmiddag, då såg jag att han haltade. Givetvis frågade jag vad han hade gjort, helt otroligt men han hade krockat med ett rådjur.....med mopeden. Jag frågade om han behövde uppsöka läkare men så farligt var det inte, lite skrapsår och ont i ändalyktan. Mopeden är lite sned;). Tur att han hade hjälm. Rådjuret klarade sig, säkert lite chockad. Kunde inte låta bli och skoja till det och säga " var du så sugen på rådjursstek att du måste kasta mopeden på den". Ha ha ha! Man måste ju få skoja lite om eländet. Nu går han här hemma och linkar för han har så ont i skinkan, blev nog en skaplig smäll, sen är han ju av det manliga könet. Då "ojar" man alltid lite extra;).



Zzzzzz

Så här låg Elliott ( min minsta grabb ) och Gonzo igår, så jag var ju tvungen att springa efter kameran.



Färdig!

Nu är bloggen färdig, tusen tack Jenny!!! Du kan få en puss i påsk;).



Ny design

Idag fick bloggen lite ny design. Mina småsystrar Jenny och Ida kom förbi en stund och tog en fika, så Jenny hjälpte mig med det. Jag fattar ju typ "nada" när det gäller sånt. Det är lite till som ska fixas men jag är nöjd än så länge i allafall. Tack för hjälpen Jenny!!! Tidigare idag fick jag sms av Ullis som har ställt Hugo på en Eurasier special. Han blev BIR valp och fick en jättebra kritik. GRATTIS!!!



Rekord

Jag och Sussi har toppat vårat rekord med antal hundar på promenad. Ikväll hade vi 7 hundar med. Peters (Sussis ex och barnens far) Finska Lapphund Oden var också med för husse skulle festa till lite grann. Idag fick vi höra ett och annat, "Oj, vad många hundar".  Vi svarade bara att vi är som ett helt hunddagis. Det är rätt så fantastiskt att man kan gå med 7 hanhundar tillsammans utan ett enda "gruff".



Bus

Så här håller Azlan och Gonzo på allt som oftast, Goliat tycker mest att "ungdomarna" är dryga.



Dom är ju faktiskt ganska söta att titta på.



Bortskämd???


Mina hundar är inte nåååå bortskämda;).



6 doggar

Jag och Sussi har precis varit på kvällspromenad. Var 6 hundar igen, Boris var med. Vi ser ut som ett mindre hunddagis när vi är ute och går. Det blev kärlek vid första ögonkastet för Goliat när han fick syn på Boris. Han brukar i vanliga fall gapa lungorna av sig när det är en ny hund med men nu viftade han på svansen och pep och ville bara fram. Dom är för roliga. Nu ska jag plocka fram lite snask och kolla på film. Kidsen sover och gubben jobbar natt, kan det bli bättre;).



Äntligen helg!

Ytterligare en arbetsvecka avklarad, tur att man har ledig fredag varannan vecka. Ingen utställning i helgen, börjar bli en vana så när det inte är det så vet jag inte riktigt vad jag ska planera in. Vara med familjen är ju en självklarhet. Just nu tycker jag mitt jobb är ganska ledsamt. Helt enkelt BORING! Det verkar ju inte vilja droppa in några miljoner så det är ju bara att knega vidare. Tur att man har bra arbetskamrater annars skulle det ju vara rena döden. Nej, nu är jag trött. Natti natti!!



080915 Åsaka

Idag ska vi åka hem igen. Helgen gick så fort så man hann knappt blinka. Har semester idag. Tog en långsväng med hundarna innan dom ska sitta i bilen, det tar ju en stund att åka hem.

Hela gänget!
När vi kom hem så kom Ullis och hämtade mig för det var ju nybörjarkurs på Surahammars BK för Gonzo och Hugo. När jag kom hem därifrån var jag ganska trött, det var skönt att gå och lägga sig. Zzzzzzzz!



Höganäs 080914

Idag gick jag och Sari upp klockan 05:00. SUCK!!! Vid 06:00 kom Saris kompis Lena, hon fick vara chaufför, sen började färden till Höganäs. SSPK hade utställning där. 3 1/2 timme tog det att åka dit. När vi kom fram mötte Pia (Gonzos uppfödare) upp oss med mamma Vegas. Det blev en riktig släkträff för Gonzo. Mamma, pappa, bror, syster och farmor var där. Jättekul att se dom allihop!

Farmor Kaitler Haggiths Blessin

Mamma Vegas (Angelsun Grand Attraction)

Pappa Eroz (Rivendells Eroz)

Brorsan Milton (Beebronx Angel Costodio) med matte Emma

Nova (Beebronx Angel of Mine) och matte Annika

Gonzo (Beebronx Black Angel)
Valpar 6-9 mån
Domare: Leni Nousiainen
Kritik: Korr prop och benstomme, tillr nosparti, ngt klen i underkäken, högt stop, ngt rundad i skallen, korr hals och överlinje, tillr förbröst, ngt knappa frambensvinklar, korr bröstkorg, välvinklad bak, rör sig aningen underställd, ngt välvd i länden.
1:a, Hp, BIM
Gonzos syster Nova blev BIR och blev BIS 2. Supergrattis!!!

Pia (Gonzos uppfödare) ställer Gonzo såååå snyggt! Han är en goding.



Marcus 15 år 080913

Idag fyller Marcus, Saris äldsta grabb, 15 bast. Vi började dagen med att ta en sväng med hundarna. Dom har en blandis mellan Schäfer och Jämthund, som syrran kallar "Schämthund". Hon heter Raffa.

Goliat springer av sig på västgötaslätterna.

Alla 4 doggsen blev intresserade av samma sorkhål.

Raffa (Schämthunden)

Goliat & Gonzo

Det här var tårtan som vi smaskade i oss. Marcus fick en sådan moped. Tårtan var mumsig!!!



Promenix

Igår kväll var det nog många som höjde på ögonbrynen när vi var på promenad. 3 personer och 6 hundar, ingen hund var den andra lik. Det var jag med mina 3 hundar, Sussi med sin Portis Brage och sin Beagle Loke och Ullis med sin Eurasier Hugo. Synd att det var för mörkt för att ta en bild för det hade varit kul att sätta ut på bloggen men det blir fler gånger. Nu ska jag börja packa, hela familjen (sambo, barn & hundar) ska åka till min storasyster Sari i Trollhättan över helgen.



Azlan


Azlan, min prins!



Arboga 080907


Idag begav jag, Sussi och hennes dotter Tova till Arboga. Först ut var svärföräldrarnas strävhåriga tax Boris, han hade konkurrens så han blev 2:a, sen var det Gonzos tur och han ville inte alls. Det regnade och gräset var dyngsurt, så allting var bara läskigt. Sist ut var Sussis Portugisiska vattenhund Brage, han fick 1:a men inget Hp, för han sprang för brett med frambenen. Han är ju vattenhund men tycker inte om när det är blött i gräset;). Tova gick med Boris i Barn med hund, hon fick finast pris av oss i allafall, så hon var väldigt nöjd.
Valpar 6-12 mån.
Domare: Jens Myrman
Kritik: 6 mån, utm strl och prop, vackert välskuret huvud, vack utr, vack hals, inte helt tillfredst överl, tillr vink bak och fram, tillr djup för åldern, är inte helt bekväm med situationen för dagen, rör sig m bra sidsteg, bra bak ngt ostab fram.
1:a, Hp, BIR
                                        BORIS & BRAGE



Norberg 080830


Idag var vi 3 blonda brudar som åkte till Arboga. Sussi hade sina svärföräldrars tax för att få lite social träning och Ullis skulle ställa sin Eurasier Hugo. Gonzo blev BIG 3 och Hugo blev BIG 2, så vi var nöjda och glada.
Valpar 4-12 mån
Domare: Charlotta Melin
Kritik: Välutvecklad hane med utm proportioner, utm huvud och uttryck, kunde ha lite mer haka, tillräckliga vinklar fram, fin hals och överlinje, utm vinklar bak, rör sig med utm sidsteg, fortfarande ganska instabilt fram och bak, visar sig utm, trevligt temp.
1:a, Hp, BIR, BIG 3

HUGO
1:a, Hp, BIR, BIG 2



Hallstahammar 080720


Den här gången bar det iväg till Hallstahammar. Gonzos bror Arcan var också där med matte och husse, så det var kul. Bröderna ställdes mot varandra och Gonzo blev BIR. När det var dags för final så var det ca 25 valpar. Den ena efter den andra plockades ut och vi var bara 5 kvar. GONZO BLEV BIS 1!!! Vilken häftig känsla.
Valpar 4-6 mån
Domare: Ann-Christin Sultan
Kritik: Välutv hanvalp, ngt rund i pannan, bra ögon och öron, tillr hals, normal skuldra och överarm, välutv kropp och stomme för åldern, ngt knapp i knä, ngt långt kors, typiska rörelser runtom.
Finaldomare: Marion Humble
1:a, Hp, BIR, BIS 1



Möklinta 080709


Gonzos första utställning och min med för den delen. Var ganska nervös men absolut nöjd med våran premiär.
Valpar 4-12 mån
Domare: Diane Anderson
Kritik: Mkt bra benstomme, utm bröstdjup för ålder, kunde önska bättre vinklar speciellt bak, utm tassar och huvud, vacker päls, välpresenterad, vacker tanfärg.
1:a, Hp, BIR



Mina doggar!


Det här är mina 3 monster. Goliat är en blandras mellan Schäfer, Labrador, Golden och Samojed och är född 990428. Azlan är en Rhodesian Ridgeback och är född 050612. Sen har vi minstingen Gonzo, han är en Pinscher som är född 080225.



Ordspråk

Måste skriva in det bästa ordspråket som jag någonsin har sett. "En kvinna utan mage, är som en säng utan kudde". Mitt nya motto!!!



Jaha, nu ...

Jaha, nu ska jag försöka mig på att blogga. Jag får väl lära mig allt eftersom. Tänkte mest att det ska handla om mina hundar men det kommer nog slinka med lite annat smått och gott. Nu ska jag kasta mig på soffan och glutta på tv.



Välkommen till min nya blogg!