Både tråkigt & roligt

I torsdags fick jag ett väldigt tråkigt sms när jag var på väg hem ifrån jobbet. Syrran & Co skulle inte komma men jag fattar ju varför. Marcus krockade med moppen med en bil!!! Usch, vad det var jobbigt innan man fick mer information, visste ju bara att han hade fått åka ambulans till Uddevalla sjukhus. Han hade änglavakt, för han hade kört in i sidan på bilen, hamnat på vindrutan & ner i diket på andra sidan. Bröt foten som han fick operera, sy i en axel & ett knä, var köttsår & plocka lite glasbitar som var från vindrutan. Tur i oturen för det hade kunnat gått mycket värre. Var bilistens fel för det var väjningsplikt. På kvällen fick lillebror skjutsa mig till Västerås för jag skulle shoppa lite av varje, bl a solsängar, nu när äntligen det fina vädret hade kommit & poolen har tagits fram.

Hann bara sätta ihop den första så låg Albin där & vips hade han ett stycke Gonzo i knä, för han slår ner häcken vart det än behagar honom, den lilla knasbollen;).

Här är båda ihopsatta & jag hade inte förtur att provligga;).

Azlan njuter av det fina vädret.
I fredags bjöd jag hem Jim & Ida att äta tacos med mig & kidsen, Robban jobbade em.
I lördags var det Humorfestivalen i Herrgården här i Surahammar, kul när det händer nåt på "byn". På dagen var jag, Robban, Albin, Elliott, Jim & Ida ner & kollade en stund, sen var jag hem & duschade, gjorde mig iordning för förfest hos Forslunds. Vi var 10 personer, väldigt trevligt. Vid 22.30 gick vi ner till Hergården, var inte så kul musik först men sen började VI3 spela & dom är verkligen svinbra! Svängde mina lurviga hela tiden när dom spelade. Kom hem ca 02.30. Zzzzzzzz!!!
Igår var det poolbadning & steka fläsket dag. Blev lite röd, som vanligt.

Så här trötta blev ungarna efter en heldag ute;).
Det var allt jag hade att berätta för den här gången.



Ögonlysning

Idag var Robban iväg med Gonzo på ögonlysning, resultatet blev UA. Allt hade sett så bra ut, han är helt enkelt tipptopp!!!



HD & ED RÖNTGEN

Förra måndagen den 15/6 var jag iväg med Gonzo för att göra HD & ED (AD) röntgen. Bad om Plegicil för det är bara 7 dagars karens på det, jämfört med 28 dagar som det är på det andra medlet. Nu har jag alltså gått & våndats & väntat på resultatet. Idag kom det både på SKK & i brevlådan. Han har HD A & ED 0 (ua). Yiiipppeee!!!!!!! Så jäkla skönt! Imorgon blir det ögonlysning, hoppas det blir lika bra resultat på det. Uppdaterar självklart om det också.



Midsommarhelgen

Vi har firat midsommarhelgen hos syrran i Trollhättan. Skönt att byta "stuga" ett par dagar. Midsommarafton såg ut som den brukar, här bryter vi inga traditioner;). Börjar med sill lunch, sen blir det glass, grädde & jordgubbar, för att avsluta kvällen med en grillning. MUMSFILLIBABBA!!! Ok, lite alkohol blir det ju också;).  Vi hade faktiskt tur med vädret så vi kunde spela kubb. Tjejerna mot killarna, vi blev ju utklassade men dom förlorade ändå för att dom klantade sig & kastade på kungen för tidigt, båda gångerna. Vad säger det om det karlar??? Inte så smarta.

Leo har en "go-kart" som Elliott mer än gärna provade.

Albins tur att gasa med Leo som förste mekaniker.

Azlan & Gonzo är nyfikna.

Nu är det fotbollsmatch, kolla in Albins fotbollshandskar;).

Men hallå, vad gör ni???

Leo får till en riktig "kick".

Kusinerna BUS!!!

Många brottningsmatcher blev det;).

Raffa vill också spana läget.

Hmmm, håller ni på att grilla??? Vill gärna ha resterna;).

Dragkamp.
Helgen gick alldeles för fort som vanligt, söndagen kom & det var dags att packa ihop & åka hem. Sari, Lasse & Marcus var på AC/DC konserten som var på Ullevi (coolt), Mikaela var hemma & var barnvakt åt Leo. Det var allt för denna gång. Sola & bada i Pina Colada!!!



Avesta

Igår åkte jag, Sussi & Jenny (Robins syster) med Gonzo, Boris & Loke på utställning i Avesta. Det regnade konstant när vi var där, man är glad att man har tält. Blev inga bilder tagna alls. Jenny har aldrig varit på utställning & hade tusen frågor om allt runt i kring, känner igen det där från när jag var med i början. Är ju ganska mycket att hålla reda på. Först ut var Boris. Bruks-jaktkl, kv 1, kk 1, han fick nedslag på pälsen igen att den är för mjuk. Nu kunde vi sitta & ta det lugnt en stund & dricka kaffe & äta macka. Började bli nervös för Gonzo springer inte alls bra när det regnar. Nu var det dags & så här gick det.
Domare: Petra Junehall
Kritik: Maskulin hane med bra proportioner, huvud med bra parallellitet men ngt "kindig" & välmarkerade okbågar, korrekt bett, mellanbruna ögon, bra öron, bra hals & överlinje, passande benstomme, tillräckliga vinklar bak, knappa fram, fina ben & tassar, knappt förbröst, bra kors & svans, sunda rörelser men ngt lös i front, bra päls, färg & tecken.
Ukl, kv 1, kk 1
Domaren verkade ganska hård, för det blev både 2:or & 3:or, så jag är nöjd att jag fick en 1:a i allafall. Man får vara glad åt det lilla;).
Sist ut var lilla Loke, tyvärr fick han en 0:a, men det var förväntat. Han hade ju en testikel som åkte "jojo" när han var mindre, så den har blivit deformerad & hanhundar måste ju ha 2 välutvecklade testiklar. Nu är Lokes utställningskarriär över, synd för han är fin & en supertrevlig hund. Nu var det klart för den här gången, bara att packa ihop & åka hem med alla blöta grejer.
Jag & Robban var barnfria igår, kidsen skulle sova hos mommo. Robban gick iväg på jobbfest, jag tänkte bara ta det lugnt & ligga i soffan & kolla på film. Då ringde min jobbarkompis Anna & frågade om jag ville komma & bada i deras badtunna. Sagt & gjort, åkte över & badade en stund (är så varmt & skönt) & snackade lite skit, sen drog jag hem & gick ut med doggarna, slängde mig i "bingen" & sussade som ett barn.



Azlan 4 år idag!!!

Världens bästa Azlan fyller 4 år idag, tänk vad tiden går fort.

Han är så attans fin!!!

En fin herre minsann, men han kommer ju från en finare familj;).

Husse skulle ha köpt leverpastej men det glömde han ju bort. Det fixade matte med ett paket korv i stället. 2 förväntansfulla killar.

Mums! Gonzo suktar lite efter Azlans tallrik också.
GRATTIS MIN 40-KILOS KNÄHUND!!!



Lillebror tog studenten idag!!!

Idag tog Jim studenten, lillebror är inte så liten längre;).

En massa krimskrams kring halsen, får väl nackspärr.

Han är så stilig i sin kostym!

Studentmössorna är mycket finare nu än när jag tog studenten.
Vi hade firandet hemma hos oss för mamma bor i en trång lägenhet, vi bor ju i hus med stort kök osv.

Mamma hade gjort smörgåstårtor, visst blev dom fina?! Hade även gjort en smarrig tårta med massor med jordgubbar men hann inte ta kort innan dom började "karva" i den, givetvis fanns hennes berömda bullar & munkar också. Åt så jag trodde det skulle komma ut ur öronen.

Jim tar sig en "stänkare" på altanen innan han drog iväg till polarna. Hoppas du får en riktigt trevlig & minnesvärd kväll!!!



Familjekväll på brukshundklubben

Igår cyklade jag med Azlan & Gonzo ut till brukshundklubben, dom skulle ha familjekväll med lite skojtävlingar. Tänkte först att man blir ju utklassad men man fick använda sig av mycket hjälpmedel. Skrev upp mina hundar på alla tävlingar, är ju kul att bara prova lite, sen tycker ju jag om att kunna ha med båda mina hundar om det går. Var synd att vi inte var så många som kunde komma för det var ju ett riktigt kul initiativ. Det var väl 10 hundar av varierande raser som var med. Började med inkallning på tid, mina hundar älskar ju att springa. Hopptävling, var mer en bana som man skulle göra lite konster. Sakletningslotto, jag skickade inte ut utan gick med dom i koppel & tog det dom sniffade på, 2 saker per hund skulle man ta för 5 kr, inte speciellt dyrt. Sakerna man hittade fick man behålla, sen skulle dom lotta på numret som stog på, vann ingenting, men vad gjorde väl det, fick ju 3 godispåsar & en boll. Utställningstävling, alla hundar blev bedömda & fick en riktig kritik. Ninna Odehag var domare (hon är professionell handler i USA & väldigt duktig på hundar) & Ingrid Raij (utställningstränare) var ringsekreterare. Sist hade vi lydnadstävling men då var det bara 6 hundar kvar. Så här gick det för Azlan & Gonzo:
Inkallning: Azlan 1:a & Gonzo 3:a
Hopptävling: Azlan 3:a & Gonzo 4:a
Lydnadstävling: Azlan delad 1:a & Gonzo delad 2:a
Utställningen: När alla hundar skulle gå i "stora" ringen fick jag problem, hade ju 2 hundar men våran tränare Sara var sjysst & hoppade in & tog Gonzo, han är lite lättare att lämna över till andra än Azlan. Vega (amstaff tik & Gonzos kärlek) vann. Grattis, hon är jättefin!!!
Gonzos kritik: Trevligt helhetsintryck, mycket rastypiskt huvud, ok bröstkorg, ngt rak i skuldran & önskar mer förbröst, fina samlade tassar, benstomme som passar till storleken, fin överlinje, tillräckligt vinklad bak, rör sig ok fram & bak, mycket bra färg & tantecken, trevligt temperament på en lovande hane.
1:a, Hp
Azlan kritik: Hane av trevlig storlek & typ med vacker färg, bra huvud & uttryck, mycket fin benstomme med starka slutna tassar, ngt rak i skuldran, önskar ngt djupare bröstkorg, bra överlinje, korrekt ridge, bra vinklar bak, bra rörelser, trevligt temperament.
1:a, Hp
Alla fick 1:a & Hp men jag är väldigt stolt över Azlan att han skötte sig så bra för han vet ju inte vad det handlar om alls. Jag & hundarna var väldigt nöjda & glada när vi cyklade hem & vill verkligen tacka för en supertrevlig kväll. Hoppas det blir flera, då kommer vi igen. Hela cykelkorgen var full med rosetter & godispåsar. Hade så kul så jag glömde bort att Robban skulle ut & jobba natt, kom hem precis så att han kunde sticka till jobbet;).

Azlan & Gonzos rosettsamling från gårdagen;).
Om dom anordnar en sån här kväll igen, rekommenderar jag att ni kommer, var väldigt trevligt.



Utställning & EU-val

I lördags var jag & Gonzo iväg på utställning i Norrköping. Åkte med min jobbarkompis Anna, som har Håtvåos kennel för Portugisisk vattenhund, hon hade Zelda & Lyckra med sig (mor & dotter). Resan började ju bra, ville ställa bak ryggstödet lite grann, tog tag i spaken, blev världens studs. Självklart hade jag en kaffekopp i handen, så det blev kaffe på sätet, som tur var fick jag bort det fort, men det blev ju kaffefläckar bak på mina jeans. Det är ju bara jag som kan lyckas med sånt, tänkte för mig själv att, jaha det blir en sån dag idag. När vi kom fram möttes jag upp av Pia, Annika, Bronx, Nova & Zeta. Alltid lika kul!!! Vi hade tur med ringarna för Annas & min ring låg precis bredvid varandra. Gick till Pias tält & snackade lite innan det var dags, nervös som vanligt var jag;). Idag var det premiär användning av utställningskopplet jag köpte i Österbybruk & så har vi ju hamnat i unghundklassen nu. Vi hade konkurrens av en röd hane från Lilla Piröns.

 Domaren placerade Gonzo som 1:a med CK, blev så glad, har ju gått lite knackigt på sista tiden.

När jag stog utanför ringen & tittade på alla hanar som fick Ck så insåg jag att det var bara Gonzo & Lilla Enebys Filo som var ute efter CERTET. OH MY GOD!!! Då var det dags för bästa hanklass, 7 hanar hade fått CK, alltså skulle 2 bort. Domaren plockade bort Filo & Bronx (han är söt ändå). SHIT, certet är vårt!!! Så här blev placeringen i slutändan:
1 Rivendells Cuthalion (Totte)
2 BeeBronx Black Angel (Gonzo)
3 Rivendells Capricorn (Poppis)
4 Quebec´s Active Pine (Texas???)
5 Rivendells Emir

Fattar ni, Gonzo blev placerad 2:a bland championhundar, wow vilken grej!!! Känslan är oslagbar, ok om han blir champion någon gång kanske;). Vilken go min jag gör på bilden;).

Domare: Jahn Stääv
Kritik: Maskulint huvud, mkt bra detaljer, korrekt bett, mkt bra skuldra, rygg & kors, utm proportioner, välutvecklad bröstkorg, bra benstomme, utm rörelser.
Ukl, kv 1, kk 1, CK, bhkl 2, CERT
Bronx blev BIR-veteran men blev oplacerad i gruppfinalen, han är en pärla ändå!

Nova & Annika i ringen, tyvärr ville inte Nova riktigt visa upp sig i rörelse idag.
Ukl, kv 1, kk 2

Var så synd för hon stog så fint.
För Annas hundar gick det inte så bra den här dagen, båda fick 2:or, men domaren hade tydligen inte varit snål med dom överlag.
Gick en shoppingrunda med Pia & Annika innan det var dags att åka hem (på rosa moln;). Fick direktiv av Pia att jag var tvungen att skriva att hon är störst, bäst & vackrast (blev det bra så Pia???;) Ha ha ha!!!

Igår var jag med & hjälpte till med EU-valet, dela ut valkuvert & räkna röster, var ganska kul faktiskt. Tjäna ihop en liten slant så man kan flänga runt på fler utställningar;). Hejs svejs i lingonskogen!!!



Solig helg

Det var ju kanonväder nu i helgen. Nu vill man ha semester!!! Tog lite kul bilder, får duga som uppdatering för den här gången.

Man måste ju ha hörselskydd när pappa kör gräsklipparen. Här har Albin sångstund;).

Hörselskydden sitter mer på kinderna än på öronen.

Elliott hjälper mer än gärna till.

Elliott är så söt i sina hörselkåpor.

Far & son.

Ja, jag finner inga ord för Gonzos grimas;).

Han är duktig på att flina upp sig.

Gonzo ser ut som värsta mördarhunden, det enda som händer är att man skrattar ihjäl sig för att han är så "ugly".

Azlan kan verkligen konsten att se tjurig ut;).
Det var allt för den här gången. Hejs svejs!!!