Re-Dog

Igår åkte jag & Sussi med Brage & Gonzo till Västerås. Började med ett stopp på Hälla & gick in på Toys´r´us, har ju en liten kille som fyller 4 år nästa vecka. Givetvis fanns inte det jag hade tänkt mig så fick tänka om lite grann. Efter handlingen gick vi in på McDonalds & tog en varsin burgare. Nu var vi "fit for fight" för det seminarium som vi var på väg till på Re-Dog. Det var genom brukshundklubben, så vi hade 20% rabatt i butiken så jag köpte ett varsitt täcke till Azlan & Gonzo. Stefan Rosén är ju utbildad inom allt man kan tänka sig inom rehabilitering för hundar, började sin karriär på Djursjukhuset Strömsholm. Vi började med teori om hundens puls, muskler & hur viktigt det är att värma upp hunden innan den ska arbeta för att minimera skador. Jätteintressant var det! Tog lite fika, sen fick man välja på att prova water treadmill eller besiktning av hunden. Gonzo fick prova water treadmill.

Gonzo fick lite panik först. Han har ju aldrig badat & när rullbandet började rulla tyckte han det var läskigt.

Gick bättre efter en stund, var kul att ha fått prova på.
Lite bilder på dom andra deltagarna. Var svårt att ta kort, vattnet var 28 grader så det blev kondens & så ville jag inte störa för mycket.När alla hundar som skulle prova vattengrejen var klara tog han dom som skulle besiktas.Under besiktningen av hundarna var det både ris & ros. Han var väldigt rak & ärlig i sitt utlåtande, det gillar jag.

Gonzo satt & spanade hela tiden. Vi fick reda på att han höll kurser i streching också, så vi bestämde att vi ska boka in oss på det efter semestern. Det är något jag ser fram emot, bra att kunna göra det själv på sina hundar.

Så här fint täcke fick dom.
I morse gick vi upp i godan ro & tänkte att vi har tid på oss innan kidsen ska vara på simskolan kl 10. Packade simkläder i ryggsäckarna & plockade fram kläder. Satte mig ner för att äta frukost, tittade på DVDn & såg att den stog på 9.30, den ställer om sig själv nämligen. SHIT, vi hade totalt glömt bort att ställa om till sommartid. Blev panik istället, Robban fick åka med dom själv, för hundarna måste ju ut. Skickade sms till Sussi om hon ville gå med ut i kohagen & det ville hon. Alltid trevligare med sällskap. Efter promenaden tänkte jag att det är dags att premiär cykla med Gonzo så att han vänjer sig vid cykeln.

Här kommer vi.

Gonzo tyckte cykeln var lite otäck men det är ju en vanesak så efter ett par gånger kommer det gå galant.

Ja, tänk vad matte hittar på en massa tok!
Ikväll blir det utställningsträning, får se hur det går, Gonzo har blivit lite ivrig när han ser andra hundar. Han är ju en slynglig 1-åring, så nu kan det bli lite si & så med det mesta. Har ju varit med om det ett par gånger så det är bara att vänta ut det.Kurs

Igår började jag & Gonzo på fortsättningskursen i allmänlydnad. Kul att komma igång igen. Det var verkligen blandade raser på deltagarna. 1 Pinscher (Gonzo), 1 Beagle (Loke), 1 Labrador Retriever, 1 Lapsk vallhund, 1 dvärgschnauser, 1 Flatcoated Retriever & 1 Amstaff. I början var Gonzo lite okoncentrerad, var ju så mycket lukter & hundar som var mer intressanta än matte. På slutet gick det bättre. Efter kursen stog jag, Sussi & Linda & snackade lite skit. När jag kom hem gick jag sista svängen med doggsen, sen hände det inte så mycket mera.Spöken

Här leker våra barn att dom är spöken;). Blir ni inte lite rädda?!

Tänk att man kan ha så kul med en papperskasse från Willys.Malmö

I lördags åkte jag & Anna med 7 hundar & packning ner till Malmö för det var svensk vinnar utställning. Hade bunkrat upp med dricka, snask & musik. Vi gjorde ett stopp vid Brahe hus (Gränna) för att äta. Tog dagens, fläskfilé med stekt potatis & champinjonsås. Jättegott & kaffe på maten förstås.  När vi närmade oss Helsingborg möttes vi upp av Ingrid & Therese. Vi stannade hos en familj som Anna har placerat ut en hund hos, jätte trevliga människor. Dom bjöd på en supergod kycklingsallad & kaffe med godbit. Tack så hemskt mycket för det!!!

Här har vi mannen, Ove. Han är en gigantosaurus jämfört med en normalstor Petit Brabancon, en cool kille.

En annan av familjens hundar, tyvärr har jag glömt namnet.

Ove sitter fint.

2 till av familjen hundar. Med dotterns hund så hade dom 5 st, 1 fastnade inte på bild. Dom hade en svart Cocker Spaniel också.

Det här är dotterns hund Gibson, 7 månaders Bullmastiff. Jag blev kär, supermysig hund!!!

Korgen har en väldigt passande storlek för denna lilla hund;).

Här har vi kommit fram till hotellet i Malmö, Scandic Segevång, Gonzo tog plats i sängen direkt. Blev bara att ta en dusch & sova för det skulle bli tidig morgon. Väckarklockan stog på 5, zzzzzzzzzz!!!
Vi började söndagen med att rasta hundarna & packa in det mesta i bilen, sen gjorde vi oss iordning & käkade frukost. Dom har ju sååå lyxig frukost! Nu var det dags att åka till Malmömässan. Jag var ju den enda med pinscher i vårat sällskap så jag gick till min ring. Väl där ser jag att det är en pelare som var 2 meter bred som man var tvungen att springa runt. Skum lösning tycker jag. Passade på att gå & handla lite hundben innan det var dags för oss.
Domare: Magdalena Kozlowska
Kritik: a big male, well balanced with good bone, head is long & proportional, natural ears with front edges out of cheek, exellent neck, correct topline, chest is not deep enough, in movement back should be stronger.
Helhetsintryck: utmärkt
Junkl, kv 1, kk 3.
Gonzo skötte sig bra i ringen, det var 5 juniorhanar anmälda. Gonzos bror Milton var där men han blev skrämd av någonting så Emma valde att avbryta. Blev inte några bilder tagna pga den där pelaren & det var så trångt. Gonzos pappa  Eroz gick i championklass, kv 1, kk 2, ck & 3 bhkl. Syster Nova, junkl, kv 1, kk 1, ck, Mamma Vegas gick i championklass, kv 1, kk 1, ck & btkl 3. Pias Bronx blev BIR veteran. Supergrattis till er allihopa & kul att träffas igen.
För Anna, Ingrid & Therese gick det superbra. Blev titlar, cert, ck, you name it! Grattis till er också givetvis!!! Sen var det dags för den långa färden hem, stannade på Max strax utanför Malmö & tog en burgare. Gjorde ett stopp i Hallsberg & rastade hundarna & tog kaffe & bulle. Var hemma 23.30, blev bums i säng. Tack tjejer för den här resan!!! Lets Dance

Det här är dom nya deltagarna i Lets dance;).

Albin & Gonzo.2 Bitchar & 6 hanhundar

Idag gick jag & Sussi runt vid skjutbanan i vanlig ordning, Boris var också med den här gången. Riktigt pärlväder! Solen värmade & vi blev svettiga direkt men det var så skönt.

Oden

Gonzo njuter i fulla drag.

Loke

Brage

Godisgamarna Oden & Gonzo.

Vi ville få alla grabbarna på bild. Det var lättare sagt än gjort;). Boris, Oden, Brage, Gonzo, Loke & Azlan.

Sussi är värsta "dogwalkern", kanske skulle byta karriär.

Brage går till attack på Gonzo.

Lilla limpan Boris.

Boris blev störtkär i Gonzo.

Tränade lite uppställning med Gonzo.

Azlan. Han var lite hjälpreda häromdagen när Robban hade målat så han har målarfärg på sidan.

Boris är så söt.

Sussi ställer upp Boris.

Oden ser så härlig ut när han ligger uppepå snöhögen. Sovrumsrenoveringen

Renoveringen går framåt men långt ifrån klart. Tänkte visa lite vad vi har gjort hittills.

Hela den här garderobslängan har vi tagit bort. På den här bilden kan man skymta den enormt "vackra" rosa färg som jag har avskytt i 5 1/2 år.

Sängen är inte i samma färg heller längre, den är vit nu.

Som sagt, riktigt "ugly". Men man har fått stått ut för det har varit andra projekt som har haft förtur.

Det lustiga var att när vi tog bort garderoberna såg vi vad det hade varit för tapet innan dom målade. ROSA TAPET MED VITA MÅSAR PÅ!!! Dom måste ha tyckt om rosa;).

Här stog garderoberna förut, nu har det slipats & spacklats.

Ligger mycket jobb i det här rummet.

Allt kring fönstret är vitmålat, var brunt innan.

Nu har tapeterna kommit på plats. Beige blev det.

Det bryter snyggt mot det vita. Tycker jag själv i allafall.

Liten glimt av fondväggen.

Fondväggen.
Det är mycket kvar att göra. Imorgon till söndag ska pojkarna få sova hos sin mommo. Då ska jag & Robban passa på att åka & köpa lister, garderober & annat smått & gott. Längtar tills det är  klart, uppdaterar givetvis med nya bilder. Oj, vad tiden går.

Har inte uppdaterat på ett tag. Ja, vad har hänt?! Förra fredagen blev jag blond i håret igen, tröttnar ju så fort på att se likadan ut i skallen hela tiden. I söndags gick jag & Sussi med doggarna runt skjutbanan igen, alltid lika trevligt. Fick Gonzos diplom för Årets valp tävlingen.

Lite duktiga har vi varit jag & Gonzo.
Nu till lite tråkiga nyheter, företaget gick ut med storvarsling, 75 st ska få gå. Gissar på att 230-250 är anställda. Vi fick beskedet via mail, bara det är ju förjävligt! Så nu går alla bara på att få veta vilka som ska få gå, stämningen är allt annat än på topp. Det som är jobbigast är ju att både jag & Robban jobbar där, skulle bara fattas att båda får gå. Ja ja, en dag i taget!
Albin & Elliott delar sovrum nu när vi renoverar sovrummet, så här hittade jag Albin igår. Inklämd mellan sängarna men han sov som om ingenting hade hänt.

Kameran åkte ju fram direkt! Har inte så mycket mer att skriva om just nu.Skjutbanan

Idag gick jag & Sussi med Azlan, Gonzo, Brage, Loke & Oden runt vid skjutbanan. Fick lite extra träning idag för det var 2 st där & sköt. Men killarna klarade det galant, så duktiga allihopa. Vi hade en salig blandning av hundar, 1 Pinscher, 1 Rhodesian Ridgeback, 1 Beagle, 1 "Portis" & 1 Finsk Lapphund.

Oden smyger bland granarna.

Gonzo väntar in alla grabbarna.

Azlan

Brage, Oden & Loke sitter fint & väntar på godis.

Loke springer & slickar sig om munnen.

Oden tyckte det var jättekul att han fick följa med.

Loke är så cool tycker jag.

Alla 5 grabbarna på samma bild.

Azlan & Brage

Häftig bild på Oden & Gonzo.

Azlan i full "speed" som vanligt.

Killarna var super duktiga på inkallningarna under hela promenaden. Dom hade fullständig koll på mig & Sussi.

En hel hög med hundar.

Min "lilla" lejonhund!

Gonzo, min lilla marodör;).

Azlan

Gonzo

Brage

Loke

Oden
Det är en riktigt bra slinga att gå runt där, är ca 8 km hemifrån mig, runt & tillbaka. Ett stort plus är att man kan ha hundarna lösa i princip hela vägen. Ikväll blir det allmänträning i stallet, sista gången för den här säsongen. Har inte riktigt bestämt mig vilken hund jag ska ta med mig, vill inte ta båda. Lättare att koncentrera sig på 1 hund när man ska träna.