Söta valpar!

Jag var hem till min jobbarkompis igår kväll & hälsade på för hon har en valpkull hemma. Valparna blir 7 veckor på söndag. Kenneln heter Håtvåos & hon föder upp "Portisar" (Portugisisk vattenhund). Givetvis tog jag massor med bilder, är ju så pluttigt med valpar.

Lite relaxing mellan varven med bus.

Awww, så söt!

Undrar vad den här valpen spanar på?

Kolla, kan man annat än att smälta för det där söta ansiktet.

Hej, vem är du???

Kom igen, nu busar vi!

Vilken kul rulle jag hittade.

Gott att tugga på sitt eget ben.

Vad är det här för konstig manick, måste undersökas.

Jag kan redan stå fint.

Mamma Zelda tar en paus från valparna.

Poppe

Lyckra, henne har hon ute på foder men är ofta på besök.

Vad håller ni på med där borta???

Vilken päls Poppe har!!!
Ja, efter ett sånt här besök kan man inte bli annat än valpsugen;).

Imorse hittade jag några konstiga hundar i hundbäddarna.

I det här huset delar vi broderligt på allt & inget. Albin har tagit en paus från hockey spelande;). Elliott har en rolig min.

Dom är för söta. Gonzos öron lever ett eget liv.

Puss på dig!

Vad kan det vara för ras??? En glad Berner Elliott kanske?



Gonzo fyller 1 år idag!!!

Idag fyller Gonzo 1 år, tänk vad tiden har gått fort. Tycker inte det var så länge sen jag fick ett mms av Pia att det blev en hane till mig.

Ok matte, jag blundar & väntar på min överraskning.

GRATTIS GONZO!!! Hipp Hipp Hurra!!! Hade jag haft ljus i tåget hade han nog ätit upp dom;).

Detta fick grabbarna hugga in på, Arboga leverpastej.

Dom sitter så fint & väntar på varsågod.

MUMSFILLIBABBA!!!

Hmmm, redan slut?!

Kliniskt rent. Visst fick dom fina kalastallrikar?;)



Ett tag sen jag skrev

Förra söndagen fick pojkarna skidor av Robban.

Elliott kanske blir nya Gunde Svahn.

Albin har dragit på en liten vurpa. Det är ju inte så lätt att åka skidor.
Jag & Ullis gick runt "Skjutbanan", tar ca 2 timmar att gå runt, tog lite längre tid den här gången för Hugo drog en egen sväng & var inte så sugen på att komma tillbaka. Han dök upp till slut, det var ju skönt, man blir ju lite orolig. På kvällen var jag med Gonzo & tränade i stallet.
I måndags började jag jobba dagtid, 7-15.30, företaget ska ju spara in lite pengar i dessa knapra tider. Är ju bra om dom slipper varsla.
I onsdags var jag duktig & bakade, hittade recept på kokostoscakaka i långpanna. Svingott!!!
I fredags jobbade Robban eftermiddag så det blev Lets Dance & popkorn för mig & kidsen. Syrrans karl Lasse kom för han hade fått nys om någon motor i Sthlm som han skulle köpa så han mellanlandade hos oss.
Igår åkte Lasse & Robban & fixade den där motorn, jag & kidsen var upp till mamma/mommo & blev bjudna på mat & fika för lillasyster Ida har fyllt 17 år. Alltid tacksamt att bli bjuden. På kvällen kom Robban, då åkte vi & köpte lite snask, för givetvis tittade jag på melodifestivalen. Måste säga att det har varit väldigt skralt utbud än så länge i deltävlingarna, sen allt detta ringande. Bättre förr när det var en final & sen var det klart.

Gonzo var på myshumör när jag tittade på tv.

Bita i mattes näsa är en favorit.

Han är som en fällkniv ibland.

Azlan låg på sin plats.

Aaawww, han är så söt.

Albin med världens "mössfrisyr".

Elliott med en lite rolig min.
Jag & Robban tittade på Australia, den var bra.
Idag var jag ner & tittade på lydnadstävling i stallet med Ullis. På eftermiddagen åkte jag med Sussi & Robin & åkte skoter på en sjö. Det var en kärra efter skotern som jag satt på. Jäklar vad hundarna sprang, skithäftigt att titta på. Azlan är ju helt underbar att titta på när han får sträcka ut ordentligt. Tyvärr blev det inga bilder, för det hade ju snöat hela dagen & snöade fortfarande när vi åkte, så jag tänkte att det blir ju bara prickar på linsen. Självklart slutade det när vi kom fram, fasiken också. Ja ja, vi kanske får åka med fler gånger. På vägen hem köpte Sussi en varsin kexchoklad till oss, inte helt fel. Ikväll blir det väl träning i stallet igen. Tack & hej, leverpastej!!!



Alla hjärtans dag

Idag fick alla i familjen en varsin alla hjärtans dag present. Pojkarna blev jätte glada för sina, Albin fick en NHL tröja & en film & Elliott fick en tröja med Blixten McQueen & en film han också. Robban fick 2 t-shirtar & en skjorta & lilla jag fick en söt liten porslinshund.

Ganska rolig bild.
Jag & Ullis gick med hundarna i kohagen. Är ju superskönt väder idag.

Azlan & Hugo hade väldigt roligt.

Azlan tycker det är lite roligt att rycka i Hugos svanshår, Hugo är dock inte lika road;).

Snön riktigt yrde omkring dom.

Yiihoo, vad det här är kul!

Nu är Gonzo med & busar också.

Gonzo var inte med & busade så mycket idag, sprang mest runt & sniffade. Azlan & Hugo härjade desto mera.

Härlig bild på Hugo i full fart.

Gonzo var duktig på inkallningarna idag.

Azlan ser så kul ut på den här bilden. En massa flaxande hud.

Vadå, vi har inte gjort nåt?!

Fina pojkarna, Ullis håller i.

Hugo har slipsen ute.
Mina Perfect Home grejer hade kommit så Ullis åkte hem & hämtade dom & kom förbi med det. Åhhh, vad fina dom var, vill att sovrummet ska bli färdigt nu för det var saker som jag ska ha där inne. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.



Mycket skoj!

Resultatet för Årets valp är klart. Gick bra för BeeBronx valpar. BeeBronx Angel of Mine (Nova) blev BIM utställningsvalp, BeeBronx Black Angel (Gonzo) 3:a utställningsvalp, BeeBronx Arcan (Arcan) 6:a utställningsvalp & BeeBronx Angel Costodio (Milton) 7:a utställningsvalp. Grattis till er allihopa! Själv är jag nöjd över vår placering, satsade på topp 5 & det gick.
Idag skulle vi boka biljetter till Madonna konserten, trodde det var lite kört men vi fick biljetter!!! Det har varit min drömkonsert sen jag var tonåring. Hon har ju inte haft någon konsert i Sverige på 19 år. Kändes som att det var "Now or never". Det är jag, Sussi, Johanna & Cilla som ska åka, men vi får ju snällt vänta till augusti. Tack Johanna för att du bokade!!! Efter jobbet gick jag med hundarna till kohagen, är ju riktigt vinter väder nu.

Gonzo i full galopp.

Matte vi kommer!!

Ser så lätt ut när dom springer i snön. Jag själv höll på att svettas ihjäl & man har väl inte det bästa flåset. Smidig som en gasell med andra ord;).

Gonzos öron lever ett eget liv.

Helt snöig i ansiktet.

Gonzo sitter uppepå en sten.

Det blir så fina kontraster med Gonzos färg & snön.

Hund nr 1 över.

Hund nr 2 över.

Macho killen.

Något luktar gott.



Hundar vi minns, älskar & saknar

Spencer 970304-041006

Det här var Robbans Vita Schäfer (Vit Herdehund) som han hade när vi träffades.

När han kom in i mitt hushåll blev han lite mer bortskämd & fick börja ligga i möblerna. Husse hade lite protester men det struntade jag & Spencer i.

Spencer var en väldigt speciell hund av den lite mer reserverade typen. Blev man accepterad & omtyckt av honom fick man nästan känna sig stolt.

Awwww, han sniffar på Albin.

Som sagt när han fick lov att ligga i möblerna, stortrivdes han där;).

Heidi 970519-050628

Min första hund, hon var en blandning mellan Schäfer/Labrador/Siberian Husky. Min lilla bruttansnuttan.

Den här lilla damen kunde hitta på allt möjligt tok. Envis som en åsna. Hon var en hund som aldrig blev tråkig.

Riktig madame var hon. Låg alltid med tassarna i kors. Brukade skoja & säga att hon kommer ifrån en lite finare familj. Polis var hon också, minsta gruff mellan andra hundar, så var hon där & styrde upp det direkt.

Goliat & Heidi. Jag valde att kastrera Goliat så att dom alltid fick vara tillsammans. Det var även mitt ultimatum på Spencer när jag & Robban flyttade ihop.

Heidi, Albin & Goliat. En härlig bild.

Dom 3 svarta bestarna: Goliat, Heidi & Nella. Nella är Goliats syster, inte speciellt lika. Det var Saris hund, så vi hade kullsyskon, var kul att se dom växa upp tillsammans & se likheter & olikheter. Hon finns inte heller med oss längre. 

Alla dessa hundar var speciella på sitt eget vis, vilket jag tycker är tjusningen med hundar. När dagen kommer när man måste ta det där svåra beslutet är ju bland det hemskaste man kan gå igenom, men man får tänka på alla fina minnen man har fått från dessa 4-benta vänner. Det kan ingen ta ifrån en, så Spencer, Heidi, Goliat & Nella, vi kommer alltid minnas er & ni kommer alltid vara älskade & saknade. Hoppas ni busar & lever loppan i Nangijala, vi ses när våran tid kommer.



Veckans uppdatering.

I onsdags fick vi ta en tripp till Strömsholm IGEN. Gonzo var lös i magen, inget konstigt i det men han ville inte gå med bakbenen & var väldigt loj. Kände inte igen min hund. Min kompis Marielle har en Rottishane som åkte på samma symtom fast värre för typ ett år sen & han åkte på världens infektion pga ett grisöra & blev inlagd 3 dagar. Inget snack vi åkte, har snart stämpelkort där känns det som. I vanlig ordning fick man vänta i evigheter, tog blodprover, allt såg bra ut på dom, fick göra ultraljud, dom såg att tarmarna var lite tjocka över något som hade irriterat. Puhh, ingen gammal disktrasa som låg kvar. Gonzo blev piggare under tiden vi var där. Fick köpa dietfoder som han ska äta en vecka, passade på att fråga om dom hade något bra till hans trasiga öra, veterinären tipsade om Lanolin, är även bra till självsprickor till oss själva. Nu är han sitt gamla jag igen & det ser ut som om Lanolinet funkar.

I lördags förmiddag var jag & Sussi vid bruksleden & la viltspår till hundarna, har aldrig provat det förut. Hon hade med sig 2 hartassar (uäk!), vi la 2 spår var, med köttbulle som slut. Medans spåren skulle ligga gick vi en promenad med killarna. Vi började med Azlan & Brage, gick bra förutom att Azlan är så lätt distraherad, har varit det största problemet jämt när man har tränat med honom. Sen var det Gonzo & Lokes tur, gick bra det med. Boris var också med men han fick inte gå något spår. Efteråt släppte vi dom lösa så att dom fick härja i skogen, inte Boris dock för han skulle nog dra som en avlöning, är ju en jakttax.
På kvällen hade Ullis ett Perfekt Home party hos mig. Mycket kärringtjatter blev det & fika förstås! När alla "tanter" hade åkt hem åt vi tacos & kollade på första delfinalen i schlagerfestivalen. Tyckte inte det var någon låt som man hoppade av glädje av.
I morse när man vaknade fick man en smärre chock, var ju asmycket snö ute. Gick en promenad runt sättern med hundarna, blev helt svettig av att pölsa i snön. När jag kom tillbaka var Robban ute med kidsen & skottade snö. Gick in efter kameran.

Vet inte om Albin var till så stor hjälp med skottningen.

Elliott är herren på täppan.

Azlan var på sprudlande humör.

Azlan fick igång Gonzo på lite bus.

STUDS!!!

Azlan kör ett "race" runt granen.

Närbild på Albin.

Blev några springmarscher på tomten.

Självklart kom pulkorna fram.

Wwwiiii, vad det går!!!

Sekunderna innan det blir bus.

Gonzo

Mattes lilla snutt!

Han är en riktig snygging.

Azlan har ett otroligt vackert huvud.

Suck, vilken skönhet.

Elliott kraschade med friggeboden, han gjorde inte illa sig. Man hörde bara ett gapskratt sen var han på benen igen.

Gonzo

Azlan
På eftermiddagen åkte jag, Sussi & Ullis på årsmöte för Surahammars BK. Dom bjöd på smörgåstårta som inte var fy skam. När jag kom hem gick jag in på deras hemsida & anmälde mig & Gonzo till fortsättningskursen i vår. Ikväll tänkte jag ta Gonzo med mig på allmänträningen i stallet, Sussi skulle också dit med Loke. Vi får väl se hur det går.



Gonzos nya mössa

Idag har Gonzos "mommo" varit så snäll och stickat en mössa till honom. Han har ett öra som har spruckit vid "snibben" s k "splitting ears", så jag har tejpat det men det är inte så bra om han håller på att skaka på huvudet. Då går det upp så lätt, sen gör ju kylan sitt till också. Kan säga att det blöder ganska mycket när det väl går upp, skakar han på huvudet så har man det på golv, tapet, ja nästan i taket.

Mattes lilla  "sälunge".

"Vill man bli fin, får man lida pin".

En emligare hund får man leta efter. Han ser ju lite ut som en påskkärring, kanske får följa med matte till Blåkulla när det är dags;).