Utställning i Västerås

Den här veckan har det varit full fart på mig. I tisdags började jag & Gonzo på agilitykurs, kursledare är ju Maria Knutas Olsson som vi var på agilityhelg hos. I torsdags var vi på lydnadskursen & jag fick ju ett tips av Maria åt en hund som inte är kampsugen när vi var på agilityhelgen. Gonzo kampar nämligen hemma men inte på planen när vi tränar. Så hon sa att prova att stoppa en köttbulle i en strumpa, sagt & gjort, jag provade. Tamefan, det funkade! Nu i helgen har jag varit på hundutställningen i Västerås hela helgen. I lördags åkte jag med Sussi som sällskap när hon skulle ställa Boris.

Boris lipar åt domaren;).

Jaktkl, kv 2
Det gick inte så bra idag men han är söt ändå.
Självklart handlade jag lite också, köpte ett halsband till Gonzo, nummerlappshållare som man har på armen, "foppa" tofflar till mig & Robban (Gonzo har sen tidigare ordnat volangkant på dom vi hade) & 2 nya hundbäddar.
På kvällen hade vi grillpremiär hemma, det är ju så gott!!!
Idag var det dags för utställning igen, var jag & Gonzo, Sussi & Loke & Ullis & Hugo. Vi var tvungna att vara där tidigt, Gonzo var först in i ringen.

Domaren tittade jättenoga på tänderna & idag åkte mätstickan fram. Gonzo har aldrig blivit mätt förut men det gick hur bra som helst. 50,5-51 cm var han, perfekt tycker jag. Vi var 4 juniorhanar, 2 st fick 2:or, så vi var 2 kvar om konkurrensen.
Domare: Veli-Pekka Kumpumäki
Kritik: Kraftig junior med bra proportioner, ngt hög i pannan, önskas kraftigare underkäke, fina mörka ögon, för rak i överarmen, behöver utvecklas i bröstkorgen, utmärkt benstomme, bra rygglinje, ngt kraftig knävinkel, bra päls & färg, ännu slarviga rörelser.
Junkl, kv 1, kk 1, Hp
Jag är nöjd över dagens resultat & Gonzo skötte sig bra i ringen.
 
Nästa hund på tur var Hugo.

Full fart framåt!
Ullis var orolig för Hugo har varit lite berörd av att någon tar på honom den senaste tiden men det visade han inga tecken på idag. Gick hur bra som helst.

Junkl, kv 1, kk 2, Hp
Sist ut hade vi minstingen Loke som hade sin premiär i officiella sammanhang idag.

Han var så duktig men domaren var lite konstig, kände knappt igenom honom överhuvudtaget.

Junkl, kv 2.
En annan domare så går det nog bättre tror jag.
Jag vet inte vem som är mest trött, jag eller Gonzo, men det har varit kul!



Agilityhelg

I helgen har jag & Gonzo varit på agilityhelg med bara pinschrar & deras "mattar" på Finnbogården  i Ängelsberg hos Maria & Mats. I fredags blev vi hämtade & fick åka med en tjej som heter Wendy. Var lite pirrigt, hade ju inte träffat någon av dom tidigare. När vi kom fram så började vi kolla av vilka som skulle dela rum, så jag delade rum med Wendy & Sofia. Packade upp burar & sånt, väntade in så att alla skulle hitta fram, sen var det natti natti.
Igår gick vi upp ca 07.30, för frukosten serverades kl 08.00. Rastade hundarna lite innan, käkade "frulle", hade teori, sen var det dags att gå ut på plan.

Coyak & Azlan

Aisha

Ebba

Taurus

Här plockas det fram hinder.


Sofia & Kiro


Wendy & Ebba


Sanna & Kelly. Han är lätt den största Pinscher jag sett. Lugn som en filbunke!

Maria & Mats Border Collie valp Emmy.

Taurus har hittat en "liten" pinne.


Emma & Harry


Katarina & Pixie.


Malin & Aisha

Eva & Tova

Midas & Kiro. Midas fick ett nytt namn, "Porrkungen". Han bara juckade på Emmas Kelpie valp Hilja;).


Josefin & Azlan.


Annika & Taurus.
Jag & Gonzo fick hålla oss till raksträcka med 3 hopphinder, tunneln & gungbrädan eftersom vi är nybörjare. Hopphindrerna gick bra, gungbrädan fick han bara gå upp på så att han fick känna på den & tunneln var skitläskig men jag fick igenom honom till slut.


Finnbogården.

Kelly

Midas & Kiro njuter av solen.

Gonzo

Gonzo är såååå fin!
På kvällen blev vi så godissugna så vi fick välja på att åka till Sura eller Fagersta för att handla för i Virsbo var det stängt. Så jag, Wendy, Sofia & Josefin åkte till Konsum i Sura. Vad gör man inte när gottesuget kommer;).


När vi kom tillbaka var det filmtime, en film om hur man tränar in slalom. Undrar hur många som kommer ihåg vad filmen handlade om för alla var trötta & fnittriga. Sen var det dags att tugga kudde, somnade fort kan jag lova.
Idag på morgonen var det samma visa som igår, sen var det bara ut & köra.
Jag & Gonzo körde samma som igår medans dom andra håll på med lite mer avancerade saker.




Full fart över hopphindren. På sista bilden har han t.o.m "raceröron".


Eva & Tova på gungbrädan. Dom är verkligen duktiga.

Emma & Katarina hjälpte mig & Gonzo med gungbrädan för det är svårt att träna in den själv. Man ska ju skynda långsamt, hunden måste lära sig att vara på den & känna att den gungar.

Gonzo var helt hysterisk efter köttbullarna i min hand så jag trodde han skulle tugga fingrarna av mig.

Han var duktig!!!

Katarina fick en pusss för att hon var en sån duktig hjälpreda;).

Nu vickar vi ner.

Malin & Aisha.

Azlan ser ut att ha det mysigt i sin filt.

Aisha

Gonzo


Sofia & Kiro


Emma & Harry


Annika & Taurus

Eva & Tova

Josefin & Azlan

Malin & Aisha

Mattes snygga kille!!!

Självklart blev det en gruppbild. Bakre raden: Josefin & Azlan, Maria & Midas, Annika & Taurus, Sofia & Kiro & jag & Gonzo. Främre raden: Katarina & Pixie, Malin & Aisha, Emma & Harry & Hilja, Wendy & Ebba, Sanna & Kelly & sist ut är Eva & Tova.
Jag & Gonzo klarade tunneln idag utan problem & idag satte vi till en böj också;).
På eftermiddagen hade vi friskvård.

Maria visade med Emmy hur man kan börja med en hund på en gymboll. Jag visste ärligt talat inte ens om att man kunde träna med en hund på detta vis.

Emmys mamma Smilla. Helt otroligt vad hundar kan göra.
Man kunde få en besiktning av sin hund så det valde jag att göra.



Maria kom fram till att jag behövde sätta is & stretcha vänster lårmuskel för han belastade lite fel. Förmodligen efter en sträckning han gjorde som valp. Gonzo kan träna som vanligt men gör jag som efter hennes direktiv så försvinner det om 3-4 veckor. Puh, tur att det inte var något värre!
Nu var det bara att fara hem.
Tack Maria & Mats för att vi fick bo hos er & få sån god mat & tack alla pinschertjejer för en supertrevlig helg!!! Vet inte vem som är mest trött, jag eller Gonzo;).



Påskhelgen

När jag & Gonzo kom hem från träningen på brukshundklubben i torsdags hade Sari med familj redan kommit. Dom skulle vara här över påskhelgen, alltid lika roligt. På långfedagen började vi med att gå runt skjutbanan jag, Sari & hundarna.

Raffa trivdes i alla vattenfyllda diken.

Gonzo tar ett jämnfota eller tassar hopp över diket.


Azlan & Raffa i fullt ös.

Elliott, Leo & Albin blåser bubblor.

Tycker Elliott kan bli den nya Zlatan när han blir stor & försörja sin gamla mamma;).

Albin tycker väldigt mycket om att blåsa bubblorna mot mig;).

På påskafton blir det tidig morgon, utställning i Kista. Jag, Sari & Sussi åker dit, vi har med Gonzo & Boris. Först ut är Boris.

Boris ville inte riktigt visa upp sig först men sen släppte det.

Bruks/Jaktklass, kv 1, kk 2.
Det han fick nedslag på var att pälsen var för nyryckt så den var för mjuk på sidorna.

Sen var det min & Gonzos tur.

Gonzo skötte sig bra tycker jag.

Domare: Javier Sanchez
Kritik: 13 months, Good type & prop, Good topline & tailset, Good front & fit, Black n´tan rich colour, A bit to straight in the front, To much stop, The movement should be much more balanced, He lose the topline while he´s moving, Needs to improve.
Junkl, kv 2.
Jaha, där stog jag, ganska så snopen över att jag fick en 2:a. Har muttrat en del över det men det är bara att bita ihop & komma igen. När vi kom hem så fick jag & Sari ett skrattanfall som bara vi kan få. Ingen fattar vad vi skrattar åt!!! Vi hade kul i allafall.

Kusinerna Bus!
På påskdagen hade vi påskmiddag hemma, var 13 personer & 3 hundar;). Svärmor hade bakat en jättegod tårta till efterrätt, som vanligt åt man så att man kunde rulla fram.

I morse låg Gonzo & tokade sig i mitt knä i vanlig ordning.

"Kusinen" Raffa".
Idag åkte Sari & co hem, blev väldigt tyst i huset. Vi ses ju igen till midsommar, svischar väl bara till så är vi där.



GLAD PÅSK!!!

GLAD PÅSK FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA!!!

2 tjusiga påskkärringar fastnade på bild;).



Bubbelmaskin

Här är en bild på bubbelmaskinen Elliott fick som födelsedagspresent.

Elliott tycker den är väldigt rolig;).



Bullar & munkar

Idag när jag släppte ut hundarna på baksidan så började dom springa världens "race", tänkte att vad håller dom på med. Båda stog & hoppade upp mot ett träd, hann tyvärr inte få en bild på det men fick en bild på det som var intressant.

En stackars liten ekorre. Dom insåg ganska snart att ekorren tänkte inte komma ner så det blev dragkamp med en fotboll istället.

Morr morr, lät det från Gonzo i vanlig ordning;).

Full fart framåt.
Mamma kom hem till oss idag & bakade, blev både bullar & munkar.

Azlan fick slicka av vispen, det tackade han inte nej till.

Kalas för Gonzo & Azlan. Behöver jag nämna att mommo är "poppis" hos både ungarna & hundarna.

Elliott fick göra 2 egna munkar.

Albin likaså.

Japp, det är lika gott som det ser ut;). Tack mamma för att du kommer hem till oss & bakar ibland. Dina bullar & munkar är absolut godast!!!



4-års kalas

Vi hade lite kalas för Elliott igår, bjöd bara dom närmaste, har inte så mycket plats nu när vi renoverar. Elliott fick en massa fina presenter.

Pojkarna fick ett varsitt paraply av oss, tyckte Albin kunde få öppna en present han också. Elliott fick lite annat smått & gott av oss också men det fastnade inte på bild.

Den här grävmaskinen fick han av "morbror" Per.

Tårtan var mumsig!!!

Här har vi den lilla rackarkotten.

Albin studerar "bubbelmaskinen" som mommo köpte. Var ju tvungna att gå ut & prova den på en gång. Både ungarna & hundarna tyckte den var rolig.



Män som hatar kvinnor

Det har varit filmfestival i Surahammar, så man kunde gå & titta på "Män som hatar kvinnor" för 50 kr. Jag gick med mamma & Johanna. Den var riktigt bra, nog den bästa svenska film jag har sett. Den är ju ganska känsloladdad. Vissa karlar skulle man, som Sussi brukar säga, vilja slita huvudet av & spy ner i hålet;). Kom på mig själv att jag blev vansinnig!!! Ska inte avslöja något, utan gå & se den själva, rekommenderar den verkligen.



ELLIOTT 4 ÅR!!!

Idag fyller lillgrabben 4 år. Hipp Hipp Hurra!!!

Hantverksgrejerna fick han som present från dagis. Kalas blir det imorgon, med tårta & allt som hör till. Grattis min lilla "skrutt"!



Ny layout

Som ni kan se har bloggen fått sig en uppfräscning. Har sett att många har fixat sina hemsidor & bloggar, så självklart ville jag också göra det. Men jag är ju iq fiskbulle när det gäller datorer så lillasyster Jenny fick hjälpa mig, tack för det! Så vad tycker ni????
Fick nrlapp till Kista utställningen idag, tydligen domarändring, ska bli spännande & se hur det går.