Vinterbilder

Var ut på gården & tog bilder på hundarna. Blir inte så mycket text utan en massa bilder, har ju även svårt att sålla, så det blir mycket bilder:).

BUS!!!

Gonzo på jordkällaren.

Azlan njuter i solen.

Vem kan motstå detta ansikte???

Diezel

Diezel

Diezel & Gonzo

Gonzo

Gonzo

Gonzo

Hopp & Skutt!!!

Kolla in Diezels gaddar:).

Kom igen då!!!

Snön yr kring hundarna.

Den ena ser tokigare ut än den andra.

"RACE"!!!

Nu kommer jag & tar dig!!!

Azlan ser helt "crazy" ut!

Diezel

Azlan med sin berömda snusläpp.

"Race" åt andra hållet!!!

Jämnfotahopp!!!

Diezel går till attack!!!

Azlan & Diezel


Mycket bilder blev det:). Mina 3 fyrbenta prinsar!!!Projektarbete

I somras var det en tjej som hörde av sig till mig efter att ha sett Albin & Gonzo i Hundsport. Hon skulle göra ett projektarbete om djurens betydelse inom vården & frågade om jag kunde tänka mig att låta Albin & Gonzo att vara med. Självklart ville jag det för det är ju ett väldigt intressant ämne tycker jag. Matilda Holmqvist heter hon & har väldigt mycket fina bilder på sin hemsida, http://www.myphoto.blogg.se, kika gärna in. Lägger in länken på det färdiga resultatet, ni kan väl kika!!! http://www.online-albumproofing.com/matildah/djurens-betydelse-i-v-rden2/ & lösenordet är: projekt.
Skulle ni vara intresserade av att köpa en bok kan ni höra av er till Matilda på mailadressen som finns i hennes blogg. Jag tycker boken är helt fantastisk!!! SNK´s inofficiella valputställning 15/1-2011

Idag åkte hela familjen till Smedjebacken, Diezel skulle ställas på valputställning. Han behöver lite mer träning innan det blir dags för officiella tävlingar mot dom stora grabbarna.

Elliott & Albin hittade en bra bänk att sitta på.

Albin höll koll på PM & lekte pajas:).

Elliott har en laserstråle som Buzz Lightyear.

Pajas nr 2:)!

Diezel

Diezel har väldigt fint huvud enligt hans matte i allafall:).

Domare: Cindy Pettersson
Kritik: Utm typ, storlek & proportioner, kraftfullt välformat huvud, mörka vackra ögon, utm bett, utm hals & skuldra, fin front, bra bröstkorgsdjup med härlig volym, utm vinklad bak, en mkt lovande ung man, utm rörelser, ännu lite ostadig i fronten.
Valpklass 6-9 mån: BIR-valp med HP

Gruppfinalen, vi med dom mindre hundarna fick vänta medans dom större sprang runt.

Diezel "in action"!

Diezel var så duktig!

Vi höll oss kvar länge när domaren gick runt & tackade av, vi blev också det till slut, så det blev ingen grupp placering men jag är väldigt nöjd med dagens kritik & att hanteringen går bättre & bättre.

Vi tog macka & kaffe, kidsen fick varm o´boy, innan vi packade ihop för att åka hem. Gjorde en god gärning också, när jag gick & rastade Diezel så höll han på att trampa på en trasig flaska som låg i snön. Någon hade tappat den under dagen & bara sparkat den åt sidan, jättesmart när det är en hundutställning & hundarna rastades där. Så jag & en dam med en New Foundland hjälptes åt att plocka upp skärvorna & slängde i papperskorgen som var precis bredvid. Nu slapp ju någen hund skära upp tassarna där i allafall. Skäpning till alla människor som kastar glasflaskor runt i kring sig!!!


Ja, så här krånglade Albin in sig i stolen hemma så han kom inte loss:).


Diezel med sin BIR & HP rosett.

Kan nog tänkas bli någon inoff utställning till för Diezel, är ju så låååång väntan på den officiella säsongen:)!
Ögonlysning

Idag har jag varit till Strömsholm & ögonlyst Gonzo, var ju dags att kolla upp. Gjorde det för 1 1/2 år sen & det blev samma resultat nu som då, U.A!!! Skönt! Inget fel på mattes prins:). Till något helt annat, sen igår är det slut med att äta godis & fikabröd på veckorna. Dom som inte känner mig, jag är alltså världens gottegris! Så det är svårare än vad många tror. Var en som fyllde år på jobbet igår & hade mig sig munkar men jag tackade nej, inte illa pinkat för en trähäst! Nu är jag inne på dag 2, so far så good! Måste cykla ner till jobbet nu!MY DOG 8-9/1 2011

I fredags åkte jag, Robban, Gonzo & Diezel till Göteborg, dags för My Dog igen. Tycker det är en väldigt trevlig utställning.

Färdkosten hade vi med oss, fastspänd i säkerhetsbältet:).

 För tredje året i rad bodde vi på Scandic Backadal. När vi kom in på rummet såg jag den här lilla presenten.

Öppnade förstås på en gång, nyfiken som jag är:). Var 3 hundben, tycker jag var gulligt!

Gonzo blev nöjd.

Diezel likaså!

Dag 1 My Dog:
Vi fick sovmorgon för våran ring började inte förrän kl 10 & hade hundar före, kunde äta frukost i lugn & ro, så skönt! När vi åkte till Svenska Mässan fick vi ställa oss på en parkering en bit bort men huvudsaken att man fick en parkering på gångavstånd. Sari, Lena, Mikaela & Jenny var där i lördags, så vi kunde prata lite med dom också.
Då var det dags att springa lite i ringen.
Dagens domare var Åke Cronander.

Fr v: Norrström Pigall, Noticeable Human Nature & Zorma´s Diezel

Diezel

Diezels Kritik: Mkt bra helhet, maskulin, bra huvudtyp, fin hals, välkroppad, tillr kropp för åldern, kunde vara bättre vinklad fram, tillr vinkl bak, bra benstomme, rör sig m tillr steg från sidan, behöver bli fastare fram.
Valpkl 6-9 mån: kv 1, kk 2

BIR valp med Hp blev Norrström Pigall, grattis säger vi!!!


Fr v: BeeBronx Black Angel, Lilla Enebys Frost, Rivendells Cuthalion & Xitamiz Trayan

Gonzos kritik: Kraftfull stor hane, bra huvud, fin hals, mycket välkroppad m goda vinklar, bra ben, tassar, päls, färg & tecken, rör sig m god steglängd, lite lösa armbågar.
Chkl, kv 1, kk 4

Blev inget hancert den här dagen, tikcertet gick till Zepzax Yessie. Grattis!!!
BIR blev Xitamiz Trayan & BIM Nevars Joyful. Givetvis stort grattis till er också!!!

Gick runt en stund & kollade & får man chansen att prova på nåt nytt så gör man det.

Hundarna fick testa att sitta på den här bollen. Diezel orkade inte vänta på sin tur när det vankades godis:).

Gonzo försöker hålla balansen.

Gick bättre & bättre.

På lördagen var ju Cesar Millan på My dog, men första tiden så visade jag hund & den andra tiden orkade jag inte vänta på så jag missade honom men man ser ju honom på tv:).

På vägen hem från utställningen åkte vi förbi en restaurang & tog med mat upp på rummet, var smaskens vill jag lova. Slappade mest hela kvällen, sista promenaden var nästan spännande för det var isgata överallt. Vägarna började bli översvämmade för att det var plusgrader & regnade. Chockade mig själv med att ta ett bad, har jag inte gjort på flera år fast vi har badkar hemma. Låg inte speciellt länge, är alldeles för rastlös för det.

Dag 2 My Dog:
Vi fick sovmorgon även den här dagen för våran ring började inte förrän kl 11 & vi hade hundar före, lyx!!! Var ännu mera kaos att få parkering men vi blev inte utan den här gången heller:). Japp, då var det dags att "strutta" runt i ringen.
Dagens domare var Ann-Christin Johansson.

Diezel

Noticeable Human Nature (Pixel)

Diezels Kritik: Ngt bred skalle, stora ngt vitt burna öron, bra hals, rygglinje & kors, utm kropp för åldern, mkt fin teckning med fina färger & blank päls.
Valpklass 6-9 mån, kv 1, kk 1, HP, BIR-valp


Var samma hundar i Chkl som på lördagen.

Gonzos kritik: Mkt fina prop, mask huvud, ngt bred skalle, bra hals & rygglinje, knappa frambens vinklar, tillr bak, fina tassar, kunde ha mkt mera påskjut bak i sina rörelser, fint tecknad.
Chkl, kv 1, kk 3, CK, bhkl 3.

Söndagen var mer våran dag:). Blev inget tikcert idag. Hancertet gick till Zepzax Veni Vidi Vici som i och med det blev SE UCH, grattis!!! BIR blev Nevars Joyful & BIM blev Xitamiz Trayan, vände på steken alltså:). Stort grattis igen!!!
Tog en snabb shoppingsväng, struntade att vara kvar för valpfinalen, ville påbörja färden hem. Stannade & käkade Tex Mex buffé, sen fortsatte vi utan stopp. Fick en chock när man kom till Sura, vilka tvättbräde vägar, trodde bilen skulle rassla sönder! Nog om det, var skönt att komma hem till barn & Azlan.

Matte, blir det bra om jag står här??? (Diezel)

Vi försökte oss på att ta en bild med rosetten men Diezel började tröttna, så den här får duga.

Vill tacka lillasyster Ida & hennes pojkvän Mange för att dom var barn, hund & husvakt medans vi var borta. Även mamma som kom hit & kollade läget. Tack alla trevliga pinschermänniskor som jag har pratat med i helgen!!! Får väl tacka Robban med som ställer upp & åker med fast han inte är superroad av utställningar:).

Stora Stockholm (kommer alltid heta det för mig)

Den 18 dec åkte ju jag, Sussi & Malin till Stockholm, med oss hade vi Gonzo, Tyr & Sune. Som vanligt med 3 virrpannor så åkte vi lite fel, fast vi hade GPS;). Men vi kom fram utan att det blev panik. Anledningen till att jag är så sen att uppdatera om den trippen är för att jag fick min kritik på franska & har väntat på översättningen men nu har den kommit i brevlådan.

Domare: Jeanett Seltz Halter
Kritik: Stor, korrekt typ. Tillräcklig benstomme. Rak skuldra. Korrekt huvud. Bra öron & ögon. Intagande helhet. Trånga rörelser bak. Ryggen måste vara mer stram.
Chkl, kv 1, kk 3

Tyr blev 2:a i sin klass (junior) med slät 1:a & Sune vann sin klass (öppen) med CK & blev bhkl R, precis bakom certet. Men jag känner på mig att 2011 blir Sunes år!!!

Vi gick runt en stund & gamade gratisgrejer & shoppade med förstås innan vi började färden hem, där vi givetvis också körde lite fel:). Tack Sussi & Malin, alltid lika kul att åka ihop med er!Ett något försenat God Jul & Gott Nytt År!!!

Ja, jösses, nu har jag verkligen legat på latsidan med bloggen men har inte varit så inspirerad heller att skriva på ett tag. Så vad har vi haft för oss den sista tiden??? Har rabiesspruta alla 3 hundarna, så nu är det ju en lång tid att vänta innan man kan ta blodprovet så att man vet att det har tagit. Tanken är väl att vi ska ta oss till grannländerna också. Gått en Drop In handlingskurs på 4 gånger med Gerard O´Shea, man lärde sig massor men det är mycket som man måste tänka om på också. Vissa saker var så självklara så det är ju nästan pinsamt att man inte kommer på det själv. Hade med Gonzo 3 gånger & Diezel 1 gång. Jag, Sussi & Malin hade med Gonzo, Tyr & Sune till Hundmässan (Stora Sthlm) men jag får göra ett annat inlägg om det sen för jag var tvungen att få kritiken översatt & det var 3 veckor sen & det har inte kommit än. Sari & Co kom hit & firade jul, alla var samlade hos oss på julafton, det tycker jag är mysigt. På juldagen var vi & hälsade på farsan, han har skaffat sig en blandis som dom har döpt till "Oski". Jättesöt!!! Som vanligt var vi in på mellandagsrean & härjade men som alltid så hittade man bara en massa till ordinarie pris. På nyår var det bara familjen hemma, tog det lugnt & åt mängder av gottigt. Var ju Diezels första nyår så jag ville se hur han reagerade, han var precis som vanligt, SKÖNT!!! Azlan bryr sig inte men Gonzo vill inte gärna vara ute när det smäller, inne går det bra. Inte har jag varit flitig med kameran heller, fy på mig! Nu laddar jag inför My Dog, ska ta med både Gonzo & Diezel & Robban med förstås:). Ska skärpa mig med uppdateringarna & ta mer bilder på odjuren, både 4 benta & 2 benta:). På återseende!!!